© 2018 Living Lord Singers

       LIVING LORD SINGERS

                                  GOSPELKOOR

                    o.l.v. Carola Tavenier

Na vier jaar was er van de oorspronkelijke bezetting nog nauwelijks iets over, want de jongelui verlieten Diever voor studie en/of werk. Gelukkig vulden nieuwe leden hun lege plekken weer op, maar met de muzikale leiding werd het steeds moeizamer. Het was inmiddels 1985 en de groep had dringend behoefte aan een dirigent en een toetsenist. Deze werden gevonden in Rien Eradus en zijn partner Gini Westera. Dit beviel uitstekend en de groep bloeide weer op. Helaas moest na een jaar al afscheid van hen genomen worden door verhuizing naar Dordrecht.
De opvolger van Rien werd Geert Steenbergen en hij wist gelukkig ook een toetsenist, Henk Everts genaamd.
Door Henk kwamen de eerste leden van buitenaf bij de groep.
Geert verhuisde na twee jaar naar Delfzijl en Fokke Zijlstra nam de muzikale leiding over. Na vijf jaar stopte ook hij ermee.
De groep moest weer opzoek naar een nieuwe dirigent. Rosemary de Souza uit Dwingeloo zag de oproep op het prikbord in het conservatorium en reageerde meteen. Zij zocht een oefenkoor tijdens haar studie koordirectie!
Onder haar leiding heeft de groep twaalf jaar gezongen en gemusiceerd. Naast het dirigeren van enkele koren en het geven van muzieklessen op scholen gaf Rosemary ook privé-zanglessen en op die manier kwamen er soms ook nieuwe leden bij de groep.


De gospelgroep is in 1976 ontstaan uit een club jongelui die destijds de GJV vormden van de Geref. kerk te Diever. Deze club zou muzikale medewerking verlenen aan een jeugddienst waar het seizoen mee afgesloten zou worden. Dit werd zo’n succes, dat besloten werd om als Living Lord Singers verder te gaan. Al het muzikale talent, dat nodig was om een groep goed te kunnen laten functioneren was aanwezig; een pianiste, twee gitaristen, een trompetiste en een drummer.

Kort na het vertrek van Rosemary in 2005, heeft ook de toetsenist Henk Everts, na maar liefst 20 jaar afscheid van de groep genomen. Inmiddels is Gert Jan Jaarsma uit Smilde de vaste toetsenist.  Verder bestaat het combo uit Roelanda van der Zwaag; zij speelt dwarsfluit en ritme-instrumenten, Minus Aalderink; slagwerk, Anita Huft; (bas)gitaar en Carola Tavenier; saxofoon.


Gemiddeld 15 keer per jaar verleent de groep medewerking aan een kerkdienst in de omgeving; een enkele keer buiten de regio. Ook is er wel eens gezongen bij een bruiloft.
Het koor staat sinds september 2005 onder leiding van Carola Tavenier.
Carola verstaat de kunst om haar enthousiasme over te brengen, wat ten goede komt aan de uitstraling van de groep! Mede dankzij haar inbreng is er sprake van een afwisselend repertoire van rustige ballads tot swingende (black) gospels.


Home. Dienstvullend. Over Ons. Agenda 2018. Galerij. Contact. Samples.